Duurzaamheid

Voor Your Foodprint is duurzaamheid vanzelfsprekend en tevens een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering. Op deze manier hoopt Your Foodprint een zo klein mogelijk ecologische afdruk op de aarde achter de laten. De focus op duurzaamheid gebeurt door zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu en de best mogelijke beslissingen te maken. Lees hieronder enkele manier waarop Your Foodprint duurzaam onderneemt.

Duurzaamheid Your Foodprint

Biologische producten

EU biologisch keurmerkBijna alle producten in het assortiment van Your Foodprint zijn van biologische afkomst en  gecertificeerd met het Europees biologisch keurmerk. Dit keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd. Producten met dit keurmerk bestaan voor minimaal 95% uit echte biologische ingrediënten. Het is duidelijk waar de ingrediënten precies vandaan komen en er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Website hosting

Website hosting kan uitgelegd worden als het huisvesten van een website op een server. Dit wordt gedaan door webhosting bedrijven, die een grote hoeveelheid servers hebben waarvan de schijfruimte wordt verhuurd. Het webhosting bedrijf waarbij Your Foodprint schijfruimte huurt voor de website is geheel groen. Het bedrijf gebruikt 100% groene stroom, waardoor de vervuilende uitstoot van CO2 wordt geminimaliseerd. Het grote voordeel hiervan is dat dit beter is voor het milieu.

Duurzame website hosting groen

Duurzaam bankieren

Daarnaast bankiert Your Foodprint bij de duurzame ASN Bank, omdat deze bank aansluit bij de kernwaarden van Your Foodprint en streeft naar een duurzame en eerlijke wereld.

Duurzaam geproduceerd isolatiemateriaal

De isolerende zakken waarin de gekoelde producten verzonden worden, zijn duurzaam en groen geproduceerd door middel van zonne-energie. Bovendien kan de isolerende zak bij het plasticafval, waardoor deze gerecycled kan worden.

Hergebruik

Bij Your Foodprint worden dozen hergebruikt. Bruikbare dozen worden verzameld en bewaard om opnieuw te gebruiken voor het versturen van bestellingen. Het kan dus zijn dat jouw bestelling wordt verzonden in een doos die voor een tweede keer gebruikt wordt. Hetzelfde geldt voor plastic ter opvulling van je pakket. Your Foodprint gebruikt voornamelijk papier voor het opvullen van pakketten, maar als je pakket plastic bevat dan is dit tevens bewaard en verzameld plastic dat wordt hergebruikt. Op deze manier gaat Your Foodprint efficiënt om met afval en wordt er actief bijgedragen aan het hergebruiken van materiaal.

No print policy

Niet te vergeten, bij Your Foodprint worden facturen niet uitgeprint, maar per e-mail verzonden. Op deze manier wordt er papier bespaard, waardoor er niet wordt bijgedragen aan de CO2-uitstoot voor de productie van het papier.

Duurzaamheid